Hindistan Cevizi Yağı Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Zayıflama yöntemlerinde ve diyetisyen tavsiyelerinde adını sıklıkla duymaya başladığımız Hindistan cevizi yağı, yakın bir zamanda popüler hale gelmiş gibi görünse de yetiştiricisi olan bölgelerde insanlar tarafından eski çağlardan günümüze kadar süregelen bir kullanıma sahiptir. Hindistan cevizi yağı lezzeti ve hoş kokusu, orta zincirli yağ asitleri, antioksidanları ve faydalı vitaminleri ile bilinen sağlıklı bir bitkisel yağdır. Hindistan cevizi yağı yenilebilen bir yağ türü olmakla beraber endüstriyel uygulamalarda da sıklıkla kullanılmaktadır.

İnsan sağlığına çok faydalı olan Hindistan cevizi yağının kaynağı, kullanımı ve faydaları hakkında bilgi sahibi olması gerekir.

Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizinden elde edilen, tatlandırıcı bitki özleri veya diğer sentetik tatlandırıcılar, renklendiriciler, diğer kimyasal katkı maddeleri ve ilaçlardan arındırılmış, doğal bir bitkisel yağdır. Rafine edilmemiş veya edilmiş olabilir fakat bu iki işlemde de kimyasal uygulamalar  barındırdığından bu işlemler sırasında Hindistan cevizi yağı deodorize edilmemeli ya da ağartılmamalıdır.

Hindistan cevizi yağının görünümü

Hindistan Cevizi Yağının Saf Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Hindistan cevizi yağının saf olup olmadığını anlamak için görünüşüne bakmanız yetersiz olacaktır çünkü bu şekilde anlaşılması neredeyse imkansızdır. Tat ve koku duyularınızı kullanarak Hindistan cevizi yağının saf olup olmadığı anlaşılabilir çünkü bu yağ kendine özgü karakteristik bir kokuya sahiptir. Tadıyla ilgili olarak da dikkat edilmesi gereken iki şey vardır: Eğer Hindistan cevizi yağı rafine edilmediyse içinde hala bazı büyük parçacıklar bulundurur. Bu nedenle de içinde biraz Hindistan cevizi tadı alınabilir. Bunu aksine, rafine edilmiş Hindistan cevizi yağı tatsız olur.

Farkı anlatan bir başka yol daha var elbette, bu da Hindistan cevizi yağı satan şirketin almış olduğu sertifikalara güvenmektir. Bilinen ve saygın markalardan satın almak her zaman güvenli bir seçenektir.

Saf Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

Mutfaktaki kullanımı: Hindistan cevizi yağı yüzyıllardır sıklıkla Hindistan cevizinin bolca yetiştirildiği kıyı bölgelerinde, yenilebilir bir yağ çeşidi olarak kullanılmaktadır. Diğer bitkisel yağların aksine kolaylıkla parçalanmaz. Bunun nedeni de oldukça kararlı bir yağ olmasından kaynaklanır. Bu durum da Hindistan cevizi yağı ile hazırlanan yemeklere çok güzel bir koku ve tat verir. Hindistan cevizi ile yapılan ve yağ yakan pirinç pilavı tarifi için bağlantıya tıklayınız.

Saç yağı: İnsanların çağlardır kullandığı Hindistan cevizi yağının saç üzerindeki faydaları kanıtlanmıştır ve saç sağlığı için bu yağdan daha iyi bir yağ düşünülmemektedir.

Masaj yağı: Ciltte kolaylıkla emilebildiği için mükemmel bir masaj yağıdır.

Tıbbi Kullanım: Harici olarak uygulanabilen losyonlar  ve merhemler gibi ilaçların içerisinde birçok kullanıma sahiptir. Hindistan cevizi yağı ağız yoluyla alınabilen ilaçlarda da kullanılmaktadır.

Makyaj malzemeleri: Birçok sabun, vücut losyonu, şampuan ve diğer kozmetik ürünlerin ayrılmaz bir parçası olarak içerisinde yer alır.

Endüstriyel kullanım: Bazı endüstriyel makinelerde, yüksek hassasiyetli olduğunu için bir yağlayıcı olarak kullanılmaktadır.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.