Sağlığımızı korumak ve güçlendirmek için kilomuzu ve özellikle yağ oranımızı sağlıklı aralıkta tutmamız gerekir. Kilo yönetimi vücudun ideal ağırlığında olması ve bu ağırlığın korunmasına yönelik programlanan beslenme planını içermektedir.

Çağımızın en büyük problemlerinden biri olan obezite, bir sürü hastalığı da beraberinde getirmektedir. Bununla birlikte pek çok hastalık da kilo alımına ya da kaybına yol açabilmektedir. İdeal kilonun üzerine çıkmak ya da altına düşmek, genel sağlığımız açısından problemler meydana getirmektedir. Vücut yapısına ve genetik faktörlere bağlı olarak ideal ağırlığın sağlanması ve ideal ağırlığın korunması için sağlıklı beslenme planı oluşturulmalıdır.

Dünya Sağlık Örgütü’nün obezite verilerine baktığımızda gün geçtikçe artan bir sorunla karşılaşmaktayız. Vücudumuzdaki yağ oranının kontrolsüz bir şekilde artması obeziteye neden olmaktadır. Modern yaşamın sonucu olarak sağlıksız ve dengesiz beslenme ile birlikte hareketsiz yaşam vücut yağ oranının artmasına ve sonuç olarak da şişmanlığa neden olmaktadır. Bunun aksine vücut ağırlığının normalden az olması da hastalıklara yol açabilmektedir. Hastalıklara karşı direncin azalması ve yağ oranının azalmasından kaynaklanan hormonal problemler buna örnektir.

Kişiye Özel Beslenme Programı

Ne yiyeceğini düşünen bir kadın

Sağlığın korunmasında ve geliştirilmesinde en önemli unsur olan beslenme, kişinin yaşam tarzına uyumlu ve kişiye özel planlanmalıdır. Bunlarla birlikte sağlıklı beslenme hayata adapte edilebilmeli ve sürdürülebilir olmalıdır.Diyet yapmak  aç kalmak değildir. Kişiye özel diyet programı, kişinin aç kalmayacağı şekilde planlanır. Diyet yapmak kolaydır. Asıl zor olan fazla kiloların vücuda yük olmasıdır.

Kilo Yönetimi ve Vücut Analizi

şişmandan zayıfa doğru kadınlar

Kişiye özel beslenme programının temelini vücut analizi oluşturmaktadır. Beden kütle indeksi hesaplama, ideal kilo ile ilgili bir fikir verse de tek başına kullanılması bizi doğru bir sonuca götürmez. Beden kütle indeksi aynı olan kişilerin yağ oranları ve kas kütleleri birbirinden farklı olabilmektedir. Bu karşılaştırmada yağ oranı fazla olan kişi risk altındadır. Bu durumun tersine beden kütle indeki normal aralıkta olup yağ oranı olması gerekenden fazla olabilmektedir. Yalnız bu bilgiye göre kişinin sağlıklı olup olmadığına net bir cevap veremeyiz. Vücut analizinde elimize geçen veriler şunlardır:

  • Kilo
  • Beden kütle indeksi
  • Yağ oranı
  • Kas kütlesi
  • Kemik kütlesi
  • Metabolik yaş
  • Su oranı

Segmental vücut analizi ile birlikte toplam yağ oranı ve kas kütlesinin yanı sıra; kollar, bacaklar ve gövde ayrı ayrı değerlendirilmektedir.

Kilo Verme / Zayıflama

Bel çevresi ölçülen bir adam

Kilo yönetimi konusunda en çok odaklanılan kısım olan kilo verme ya da zayıflama, genellikle insanların ön yargı ile yaklaştığı bir konudur. Konuya aç kalma korkusuyla ya da kilo verememe düşüncesiyle bakıldığında motivasyon da gittikçe düşmektedir. Diyetisyen tavsiyeleri ile zayıflama yöntemlerinin en başında hedef belirlemek ve o hedefe konsantre olmak gelir. Kilo vermeye karar verdiğinizde iletişim sayfamızdan bize ulaşarak randevu alıp bu süreci başlatabilirsiniz.

Kilo Alma

aynaya bakan zayıf bir kız

Kilo almak, kilo vermek kadar popüler bir problem olmasa da çok daha zorlu bir süreçtir. Kilo alamama durumu metabolizma kaynaklı problemler, hormonal problemler ya da bir hastalığa bağlı olarak karşımıza çıkabilmektedir. Vücut sağlığını koruyarak dengeli bir şekilde kilo almak için yine iletişim sayfamızdan bize ulaşarak randevu alıp sürecinizi başlatabilirsiniz.

Kilo Koruma

Elinde detoks suyu tutan kadın

İdeal kilonuza kilo vererek ya da kilo alarak ulaştığınızda bu kiloyu en az 6 ay boyunca korumanız gerekir. Halihazırda ideal kilonuzda iseniz sağlığınız ve kilonuzu korumak için iletişim sayfamızdan bize ulaşarak destek alabilirsiniz.