Bal kabağının muhteşem bir lif kaynağı olması bizlerin uzun süre tok kalmasını sağlar. Diyet yapan kişiler için harika bir besin kaynağıdır. Bal kabağı sanılanın aksine bir sebze değil meyvedir. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir.

Bal Kabağının Besin İçeriği

Vitamin A, Vitamin B, Vitamin E, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor içerir. Balkabağının 100 gramı 26 kaloridir ve toplam içerdiği yağ değeri ise 0,1 gramdır.

Bal kabağının Gizli Güçleri Nelerdir?

Bal kabağı sadece diyet yapan kişiler için değil herkes için oldukça faydalı bir besindir. Bal kabağı cilde, bağırsak hareketlerine, göz sağlığına oldukça iyi gelmektedir. İçerdiği alfa ve beta karotenler ile çocuklarda bağışıklık sisteminin en büyük yardımcısıdır. İçeriğindeki kalsiyum, magnezyum, demir ve fosfor kemik gelişimi ve dokuların onarımında oldukça etkilidir. Aynı zamanda potasyum bakımından zengin oluşu kan basıncının düzenlenmesinde büyük rol oynamaktadır. Daha önce de belirttiğimiz gibi bağırsaklarında tembellik yaşayanlara yardımcı olan bal kabağı kabızlık çeken bebeklere de püre şeklinde yedirilebilir.

Uykuya dalmakta zorlanan insanlar bal kabağının çekirdeğindeki triptofan adlı aminoasit sayesinde salgılanan seratonin hormonu (mutluluk hormonu) ile daha kolay uykuya dalmanın keyfini çıkarabilirler.

Doğurganlığı arttırıcı etkisiyle de bebek sahibi olmaya çalışan kişiler beslenme programlarına bal kabağını ekleyebilirler. Hamilelikte tüketilmesi gereken bal kabağı demir yönünden zengin olmasıyla bebeğin gelişimi için oldukça önemlidir.

Bal kabağı bir meyveymiş, kalorisi oldukça azmış, e birçok faydası da varmış diyorsanız ‘’Bal Kabağı Çorbası’’ tarifimizi okumayı unutmayın!